Plantation Barbados Vintage 2007 Bottled 2023 - 48,7 %

Denne gang skal vi stifte bekendtskab med Plantations nye Barbados rom. Her er tingene vendt på hovedet. Normalt lagrer Plantation rommene altid længst tid i de varme troper, hvorefter den får en kortere ”finish” i Frankrig. Men denne gang har Plantation byttet rundt på tingene og rommen har "kun" tilbragt to år i bourbonfade på Barbados og hele 14 år på cognacfade hos Ferrand i Cognac Frankrig!

Flere detaljer

Advarsel: Få varer på lager!

DKK 649,00

Denne gang i Vintage serien skal vi stifte bekendtskab med Plantations nye Barbados rom. Her er tingene vendt lidt på hovedet. Normalt lagrer Plantation rommene altid længst tid i de varme troper, hvorefter den får en kortere ”finish” i Frankrig. Men denne gang har Plantation byttet rundt på tingene og rommen har "kun" tilbragt to år i bourbonfade på Barbados og hele 14 år på cognacfade hos Ferrand i Cognac Frankrig!

Der er altså tale om en 16 år gammel rom!  Den korte tropiske lagring på giver en dejlig, blød og frisk karakter med masser af kokos, citrus, flamberede bananer, vanilje og marcipan. Herefter 14 år på franske egefade som tidligere har indeholdt Ferrands Grande Champagne-cognac. Den europæiske eg rammer ganen med alt det vi, godt kan lide, nemlig de mørke, varme krydderier som kanel, muskatnød, peber, blomsterpollen, crême brûlée og saftige stenfrugt.

Alt i alt en skøn Barbados-rom, destilleret både på pot still og kolonne. Rommen har en stor elegance og lag på lag af duft og smag fra de mange års fadlagring. En overlegen kvalitet til en meget attraktiv pris.