Taylors Vintage Port 2018

KLASSISK VINTAGE 2018

Flere detaljer

Denne vare sælges ikke alene. Du skal vælge mindst 6 for denne vare.

DKK 595,00

Tilbud!

-DKK 100,00

DKK 695,00

KLASSISK VINTAGE 2018

Vingårdens cyklus i 2018 var usædvanlig og havde en markant effekt på vinens karakter. Det foregående år havde været meget tørt og varmt, og den 15. januar led næsten to tredjedele af landet af tørke, idet Douro-dalen var et af de hårdest ramte områder.

Heldigvis undgik kraftigt regn i marts skader på vinstokke og genopfyldte grundvandreserver. Vækstsæsonen fra marts til slutningen af juni var relativt kold og våd, hvilket bragte skimmel i nogle områder. Ødelæggende haglstormer den 28. maj forårsagede omfattende skader på vinmarker i Pinhão-området, inklusive Taylors Quinta do Junco. 

 Udviklingen af vinstokkene var omkring tre uger bag den i 2017, der blomstrede i slutningen af maj og véraison i den sidste uge af juli. Tørre, varme forhold hersket i hele juli efterfulgt af en bølge af meget intens varme i august. Den 3. august registrerede vejrstationen ved Taylor's Quinta de Vargellas en temperatur på lidt over 44 ° C. Den ekstreme varme gjorde det muligt for vinstokkene at udgøre noget tabt tid, og det rigelige grundvand, der blev akkumuleret tidligere på året, betød, at modning af afgrøden på trods af de varme forhold var gradvis og afbalanceret.

 Udtagning i Quinta de Vargellas begyndte den 17. september i varmt, tørt vejr, som fortsatte i høstens varighed. Udbyttet var meget lavt, og vinproducenternes notater rapporterer, at de nye vine udviste elegance, friskhed af frugt, god surhed og intens farve. 

Smagnotater  Imponerende lilla-sort kerne med en smal lilla kant. En intens burst af kraftig skovfrugt, en tæt coulis af bjørnebær og solbær, overvælder næsten næsen. De sorte frugtaromaer er tilsat diskrete noter af kirsebær og mokka. Som det kunne forventes af Taylor's, er frugten meget fin og fokuseret, men året ser ud til at have givet den et ekstra lag med tæthed og vægt. Et velkendt slør af violet duft hænger over vinen sammen med en duft af rosenblad og vilde, myte urtearomaer. 

På ganen har vinen smukt modne tanniner, som integreres perfekt i midten af ganen, hvilket giver både struktur og volumen og derefter bryder ud på finishen med et fast greb.  Kompleks frugt, der flyder uendeligt gennem finish. I 2018 kombineres Taylor-træk med fin frugt og indre kraft problemfrit med modenheden og dybden, der er typisk for årgangen.