Angoves historie går mere end 100 år tilbage til 1886, da Dr. William Thomas Angove kom til Australien for at starte op med sin egen lægepraksis i South Australia, hvor han samtidig plantede nogle vinstokke. Dette var kun en lille start, men en start, som viste sig at være starten for et af de største privatejede vinfirmaer i Australien i dag.
Det hele startede i Tea Tree Gully, hvor Dr. William Thomas Angove byggede et stenhus, som også blev oplagringssted for den første vinhøst. Ud af denne høst blev fremstillet en rødvin i Bourgogne-stil, hvilket viste sig at være en populær vin, som også blev begyndelsen til en vinindustri, hvori alle generationer af Angove familien har været involveret. Ved århundredeskiftet blev dyrkningsarealet udvidet til 40 ha.
I 1910 tog Dr. William Thomas Angoves ældste søn Thomas Carlyon Angove eksamen i oenologi, og han grundlagde herefter et destilleri. Han fik assistance af sine to brødre Edward Lawrence og Leonard Michael Angove. Et år senere byggede de et hus til vinifikation, og herefter var det første eventyr i vinproduktion og destillering begyndt i området langs River Murray, hvor der ligeledes blev installeret vandingsanlæg.
Firmaet blev i 1913 udvidet yderligere med endnu et vinfirma i en naboby Lyrup, hvor den første vin blev fremstillet af årgang 1914. Den 1. Verdenskrig skabte ændringer i Angoves fremmarch. Edward Angove blev dræbt i krigen og Leonard Angove besluttede at fortsætte sin karriere inden for marinen, da krigen sluttede. Dermed var Thomas Angove den eneste tilbage til at videreføre firmaet.
Efterkrigstiden medførte udvidelser i de overrislede områder langs River Murray, og også Angove ekspanderede; bl.a. kom varesortimentet til at indbefatte det meget anerkendte mærke “St. Agnes Brandy”.
Perioden med udvidelser fortsatte på hovedsædet i Tea Tree Gully, hvilket gav en rolig produktion hos Angove. Det var også i denne periode, at markedet ekspanderede bl.a med salg til de oversøiske markeder.
De nye markeder var Malaysia, Indien, Canada, Øst og Vestindien. Dette boom stoppede lige så brat, som det var begyndt, da 2. Verdenskrig brød ud og skabte ødelæggelse, og de oversøiske markeder forsvandt ligeså hurtigt, som de var kommet. Da krigen sluttede i 1945 var forandringer uundgåelige.
Firmaet har lige siden 2. Verdenskrig fortsat deres udvikling og opbygget faciliteterne i Renmark til det store vinfirma og destilleri, som det er i dag. Igennem de seneste år har Angove udvidet yderligere og der er blevet installeret nyt vinifikationsudstyr samt kølesystem, som giver Angove’s muligheder for at holde trit med de allernyeste produktionsmetoder af fine rød og hvidvine.
Angove råder i dag over dyrkede arealer på 512 ha., lagringskapacitet til 12,5 mio. ltr. vin og til 2,5 mio. ltr. spiritus samt Australiens største vinmark, Nanya Vineyard.
I dag er Angove et 5. generations familiefirma, hvor der for tiden er hele to generationer - nemlig John Angove (4. generation) og hans børn; Victoria Angove og Richard Angove - der arbejder sammen om at styre firmaets fortsatte udvikling.
I september 2005 vandt Angove den prestigefyldte "2005 Business SA Export Awards Austrade Regional Exporter of the Year Award". Det er tredje gang Angove har vundet denne pris.
Endvidere blev Angove kåret til Årets Winery i Quaff 2008 og Angoves winemaker Warwick Billings blev udnævt til Årets Winemaker i Riverland Wine Show 2008.
I 2010 var Angove på Top 5 listen over ”Value Brand of the year” i Wine & Spirits.
Ingen varer for denne producent.