Pizzolato Spumante Rosé
En fantastik frisk og sprudlende Rosé Spumante. En af vores egne absolutte favoritter. Vinen er både økologisk og vegansk.
En fantastik frisk og sprudlende Rosé Spumante. En af vores egne absolutte favoritter. Vinen er både økologisk og vegansk.
Pizzolato-familien i det nordlige Italien laver fremragende prosecco, og nu også i en yderst formidable rosé-udgave. Stilen er tør og frisk med frugtige noter af hindbær, jordbær og vanilje. Vinen er lavet på en blanding af lokale druer, med 95 % Glera og 5 % Raboso. Indtil for nylig gik Glera-druen ganske enkelt blot under navnet ”prosecco”, men i 2009 blev navnet officielt ændret. Med 13 g/l restsukker balancerer den snorlige og er et fremragende valg som aperitif, til sommerlige salater eller til fjerkræsretter.
Med den nye M-use line fra Pizzolato, prøver vineriet at tænke bæredygtighed ind i flaske designet. De har lavet det unikke udstyr således flasken kan bruges til andre formål efter den er drukket. Selve glas flasken udgør nemlig op til 80% af det samlede CO2 aftryk på en vin.
I generationer har Pizzolato-familien dyrket vin i nærheden af Treviso i Italien.
Pizzolato startede op som et yderst småt, nærmest hobbylignende, projekt i 1981, hvor man, udover vin, også dyrkede kiwier, ferskner, æbler og pærer. Fra den spæde start med 2,5 hektar vinstokke har Pizzolato bevist sig selv som en af de førende producenter i Italien.
Allerede i 1991 blev huset økologisk certificeret og markerede sig dermed som first movers på den økologiske og ikke mindst bæredygtige bølge. I 2012 gik de skridtet videre og fik vegansk certificering ud fra det synspunkt, at så mange som muligt skal kunne nyde deres vine. Efter at have tryllet med kvalitetsbobler i 35 år i ganske små faciliteter blev 2016 året, hvor Pizzolato kunne indvie deres nye vineri, hvilket har sikret endnu højere kvalitet, en miljøvenlig produktion og en øget kapacitet. Omhu i marken, økologisk og bæredygtig dyrkning og talentfuldt vinmageri gør, at de altid leverer vine med friskhed og charme.
Guldmedalje ved The Drinks Business Global Rosé Masters 2022