Pizzolato Spumante Rosé

En fantastik frisk og sprudlende Rosé Spumante. En af vores egne absolutte favoritter. Vinen er både økologisk og vegansk. 

Flere detaljer

DKK 95,00

Tilbud!

-DKK 25,00

DKK 120,00

Pizzolato-familien i det nordlige Italien laver fremragende prosecco, og nu også i en yderst formidable rosé-udgave. Stilen er tør og frisk med frugtige noter af hindbær, jordbær og vanilje. Vinen er lavet på en blanding af lokale druer, med 95 % Glera og 5 % Raboso. Indtil for nylig gik Glera-druen ganske enkelt blot under navnet ”prosecco”, men i 2009 blev navnet officielt ændret. Med 13 g/l restsukker balancerer den snorlige og er et fremragende valg som aperitif, til sommerlige salater eller til fjerkræsretter.

Med den nye M-use line fra Pizzolato, prøver vineriet at tænke bæredygtighed ind i flaske designet. De har lavet det unikke udstyr således flasken kan bruges til andre formål efter den er drukket. Selve glas flasken udgør nemlig op til 80% af det samlede CO2 aftryk på en vin.

I generationer har Pizzolato-familien dyrket vin i nærheden af Treviso i Italien.
Pizzolato startede op som et yderst småt, nærmest hobbylignende, projekt i 1981, hvor man, udover vin, også dyrkede kiwier, ferskner, æbler og pærer. Fra den spæde start med 2,5 hektar vinstokke har Pizzolato bevist sig selv som en af de førende producenter i Italien.
Allerede i 1991 blev huset økologisk certificeret og markerede sig dermed som first movers på den økologiske og ikke mindst bæredygtige bølge. I 2012 gik de skridtet videre og fik vegansk certificering ud fra det synspunkt, at så mange som muligt skal kunne nyde deres vine. Efter at have tryllet med kvalitetsbobler i 35 år i ganske små faciliteter blev 2016 året, hvor Pizzolato kunne indvie deres nye vineri, hvilket har sikret endnu højere kvalitet, en miljøvenlig produktion og en øget kapacitet. Omhu i marken, økologisk og bæredygtig dyrkning og talentfuldt vinmageri gør, at de altid leverer vine med friskhed og charme.

Guldmedalje ved The Drinks Business Global Rosé Masters 2022