DOM. PENET CHARDONNET ,TERROIR ESCENCE, GRAND CRU EXTRA BRUT Se fuld størrelse

DOM. PENET CHARDONNET ,TERROIR ESCENCE, GRAND CRU EXTRA BRUT

Terroir Escence Grand Cru dufter intenst af sit kridtede terroir samt masser af moden grapefrugt, lidt vanilje, ristede hasselnødder og indkogt citruslikør. En ekstremt harmonisk og perfekt champagne.

Flere detaljer

DKK 199,00

Tilbud!

-DKK 50,00

DKK 249,00

8 andre varer i samme kategori:

Terroir Escence Grand Cru dufter intenst af sit kridtede terroir samt masser af moden grapefrugt, lidt vanilje, ristede hasselnødder og indkogt citruslikør. En ekstremt harmonisk og perfekt champagne. Kun 8000 flasker produceret. Hvilken champagne hælder man på uventede gæster? Hos Alexandre Penet er det Terroir Escence – hans til dato mest ambitiøse forsøg på et flydende visitkort, der kan vise, hvad terroiret omkring hans hjemstavn Verzy og Verzenay kan byde på. Pinot-dominerent og stor, stor champagne – rig, kompleks og mineralsk med stor moden frugt og masser af mundfylde fra de tre års lagring på bundfaldet.

Ejeren af topchampagnehuset Penet-Chardonnet, Alexandre Penet har 6 hektar i Champagnes bedste marker omkring Verzy. Igennem sin barndom har han ‘stået i lære’ i familien, der i generationer har lavet champagne af bedste kvalitet. Alexandre valgte imidlertid finansverdenen og tog endda en MBA i USA. Men tilværelsen som champagneproducent trak så meget i ham, at han skiftede spor og i dag står for arbejdet med at videreføre husets enestående ry.
Alexandre Penets vinmarker er beliggende Verzy og Verzenay. Verzy giver intens mineralitet og Verzenay rigdom. Vi er syd for Reims og i nærheden af Trépail og Ambonnay. Det er Krug-land, for dem, der interesserer sig for det.
Produktionen hos Alexandre Penet er lille – under 50.000 flasker om året. Der gæres næsten udelukkende på stål og lagres på eg og emalje-foret stål. Alexandre er i gang med at skifte til fadgæring i disse år. Alle vine – også ikke-årgangsvinene – ser minimum fem års lagring på flaske forud for degorgement. Det giver fylde og rundhed, så Alexandre ikke behøver tilsætte liqueur – vinene er generelt tørre og harmoniske.